City Trail városi terepfutás - bemutatás

City Trail terepfutás a városban
13. 08. 09
Találatok: 2560

City Trail – Élmény. Kaland. Játék. Valami új...

Egy mese arról, mi is a City Trail...

 

Amikor gyermek voltam még tudtam, mire való a padka. Tudtam, hogy semmi másra nem alkalmas, mint hogy le és fel ugráljak rajta. A sarki stop tábla is csak álca. Valójában hatalmas láthatatlan torony, amiben ott sínylődik a szőke királylány. Azt is tudtam, hogy ugyan ki rakna padokat leülni a város különböző pontjaira: Azok védelmi és felemás korlát funkcióban vannak ott. Egyfelől jó, ha van egy hely, ahol két léc közt át lehet bújni, másfelől, meg mint köztudott, fogócskánál, ha ránk tör az ellen kulcsfontosságú stratégiai szerepe van.

 

Azt is tudtam, hogy az aluljáró csapda. Szörnyek élnek benne, és ha rosszkor megyünk le időörvénybe kerülhetünk és mire feleszmélnénk másik bolygón ébredünk fel, így csak akkor juthatunk át rajta, ha fénysebességre kapcsolunk. Senki nem mondta, de magamtól is kitaláltam, hogy a közeli facsoportban trollok élnek. Nem igazán veszélyesek, de a trollok kiszámíthatatlanak, így a facsoportot jó, ha cikk-cakkban kerülöm meg, mert a trollok tunyák és lassúak.

 

A világ színes, varázslatos élettel teli volt. Soha nem unatkoztam.

 

Mára felnőttem. A padra azért ülök le, hogy tárgyaljak olyan dolgokról, amit jó, ha más nem hall. A padka csak azért van, hogy kiabáljak a gyerekkel, hogy ott meg kell állni. A stop tábla idegborzoló és a rendőrség pénzbeszerzési erőforrása. Az aluljáró büdös és hontalanoktól hemzseg. Jobb elkerülni. A facsoportot kivágták.

 

A világ elhagyatottan és árván szomorkodik a játékom nélkül. Az öröm messzire elkerül, mióta kihunyt a fantáziám. De miért kell ennek így lennie?

 

Miért csak pár felnőtt ismeri az élet igazi savát-borsát?

 

A City Trail futás gyermeki öröm felnőtteknek. Újra megtanulhatod, mire való a pad, hogy mennyi mindent lehet vele kezdeni azon kívül, hogy mélázgatunk a látnivalókon. Hogy a korlátokon egyensúlyozni egy felnőttnek is csupa öröm és nevetés. Hogy a facsoport szlalomtól elszédülsz és ez éppúgy kacagásra fog ingerelni, mint régen.

 

Az öröm ott van körülöttünk. Apró cseppekben hullik alá, akár az eső. Csak alá kell állni és ki kell nyitni a szánkat, mint régen a hópehelynek. Először talán furcsán néznek majd ránk az emberek. De semmi nem veheti el a játék örömét. És ez az, ami egészségessé és fiatallá tesz. A világ újra életre kelhet, benépesíthetik korok és világok, amelyek jól megférnek egy térben és időben. És végre újra érzem: élek!

 

Szerző: Malomsoky Ildikó, X2S TEAM